English
MENU

NORDIC NOIR - ÅRETS TEMA

Årets tema på NJORD Biennale 2018 er NORDIC NOIR.
Temaet er vokset ud af festivalkomponist Anna Thorvaldsdottirs musik, ud af værket HRIM. 'Hrim' er det islandske ord for snekrystallers mangfoldige former i vækst – en krystallinsk struktur, der både bruges som metafor og struktur i Thorvaldsdottirs værk for stort ensemble, som også er på programmet under NJORD Biennale 2018.

Som mange af Anna Thorvaldsdottirs værker, bærer HRIM en stemning af fremvoksende undergrund i sig, som man i første omgang ikke rigtigt kan definere, hvorved følelsen af mørk, underspillet uhygge breder sig.

Begge sider af værket har givet anledning til tematikken NORDIC NOIR, som udlægges på tre forskellige måder i det samlede program på NJORD 2018:

  • NORDIC NOIR i betydningen det underspillede, det uhyggelige, det uvisse.
  • NORDIC NOIR i betydningen det meditative, mindfullness, indadskuende, kontemplative.
  • NORDIC NOIR i betydningen de mørke, nordiske vintermåneder, hvor også biennalen løber af stablen.

Intentionen med NJORD Biennale 2018 er at pege på nogle af disse sammenhænge og dermed give publikum en oplevelse, der formidler tematikken NORDIC NOIR overført fra filmens verden til musikkens.

Vi præsenterer således et rigt program, der afspejler disse sammenhænge hos Anna Thorvaldsdottir såvel som hos andre nordiske komponister og sætter disse værker i perspektiv gennem tværkunstneriske produktioner – bl.a. lysdesign og visuelt design, islandske folkeeventyr fortalt for børn, nordiske digte, der spejler den menneskelige eksistens – musikhistoriske kontekster og meget andet.

Læs mere om festivalkomponist Anna Thorvaldsdottir her

 

 

 

 

 

 

undefined

NJORD | 25. – 28. jan 2018 | København

NJORD er Københavns biennale for ny, nordisk kunstmusik. Biennalen samler i 2018 en række komponister, musikere, visuelle kunstnere, digtere, instruktører o.a. i nordiske samarbejder omkring en række tværkunstneriske projekter.

TILMELD DIG NYHEDSBREV