English
MENU

 

Nyheder

4.1.2018: Se det fulde program for NJORD 2018

 

Den 25.-28. januar 2018 afholdes NJORD New Nordic Music Biennale for anden gang i København. Islandske Anna Thorvaldsdottir er composer-in-residence, og foruden en række af Thorvaldsdottirs bedste værker præsenterer NJORD også værker af en lang række andre nordiske kunstnere og komponister.

Vi glæder os til at byde jer velkommen til NJORD New Nordic Music Biennale 2018 i København.

 


 


2.1.2018: Støt njord og den nye nordiske kompositionsmusik 

undefined

Støt foreningen NJORD på booomerang.dk og hjælp os med at sikre en kunstnerisk nyskabende og ambitiøs biennale, som samtidig er med til at styrke og udvikle miljøet for ny kompositionsmusik i hele Norden.

Hvad går dit bidrag til?

I foreningen NJORD er vi en håndfuld kreative ildsjæle med tilknytning til nordens musikmiljø, som alle brænder for den nye, nordiske kompositionsmusik. Vi præsenterer derfor NJORD Biennale for at dele vores passion med dig!

Din støtte går til at skabe en solidt forankret tværkunstnerisk platform for den nye, nordiske kompositionsmusik. Denne platform skal styrke genren og fostre nye kreative, samarbejder mellem ny kompositionsmusik og andre kunstarter på tværs af hele Norden. Sådan en platform er NJORD Biennale.

Læs mere og støt her

 


  

15.12.2017: Ny Trailer for NJORD 

 


 

7.12.2017: NJORD 2018 ÅBNING

Athelas Sinfonietta / foto: Alexander Banck-Petersen

De to sværvægtere på den danske musikscene, Athelas Sinfonietta og Mogens Dahl Kammerkor, står side om side, når NJORD Biennales fokus på mødet mellem musik og poesi for første gang udfoldes ved årets åbningskoncert i Festsalen på Kunsthal Charlottenborg. 
Sammen med klarinettisten Mathias Kjøller og Mogens Dahl Kammerkors nordiske stjernesangere vil Athelas Sinfonietta opføre et poetisk koncertprogram, hvor både ord og musik lader os reflektere over livet.

Aftenen fortsætter med en Late Night-koncert, hvor en af dansk musiks største komponister hyldes. Komponisten Bent Sørensen fylder 60 år i 2018, og det fejres ved denne koncert, hvor den virtuose pianist Katrine Gislinge sætter Bent Sørensens helt nye værk Fantasia Appassionata i relief med hans 12 Nocturner for klaver samt andre stykker for soloklaver. LÆS MERE HER

 13.11.2017: Bliv frivillig på NJORD 2018

NJORD Biennale 2016 // Foto: Clea Filippa Ingwersen

Brænder du for ny musik, nordiske samarbejder og tværkunstneriske møder? - så er NJORD New Nordic Music Biennale og vores korps af frivillige måske noget for dig!

Som frivillig på NJORD 2018 vil du blive en del af vores dygtige festivalteam med spændende opgaver indenfor artist-care, produktion, distribution og mange andre ting.

Som tak for hjælpen, får du en gratis koncertbillet til NJORD for hver vagt, du tager. Du får dermed mulighed for både at opleve festivalen bag scenetæppet og som gæst til et eller flere af NJORDS arrangementer. LÆS MERE HER

Hvis du synes, det lyder som noget for dig, så send en mail til vores frivilligkoordinator på ml@njordbiennale.com. 

06.11.2017: Mød musikken: foredrag Om Anna Thorvaldsdottir på onsdag

Anna Thorvaldsdottir // foto: Saga Sigurdardottir

Onsdag den 8. november har du en helt unik mulighed for at komme tættere på årets festivalkomponist Anna Thorvaldsdottir. 

Ny Musik i Birkerød inviterer til foredrag om Thorvaldsdottir ved NJORD Biennales kunstneriske leder, Jane Schwarz.

8. november, 2017 Kl. 19.30

Birkerød Bibliotek, lille sal, Stationsvej 38, Birkerød

 


 

03.10.2017: anna Thorvaldsdottir er årets festivalkomponist

undefined

Når NJORD Biennale vender tilbage i januar 2018 er det med lidt af et stjerneskud som årets kompositoriske hovednavn. Islandske Anna Thorvaldsdottir gæster biennalen som composer-in-residence og NJORD 2018 bliver den hidtil største præsentation af Thorvaldsdottirs musik i Danmark. 

Den prisvindende komponist, hvis værker opføres over alt i verden af orkestre som New York Philharmonic, Iceland Symphony Orchestra, Ensemble Intercontemporain, Bang on a Can og International Contemporary Ensemble (ICE), har trods sin unge alder opnået stor international bevågenhed og anerkendelse for sin lyriske og kraftfulde musik med dybe rødder i den islandske natur.

Anna Thorvaldsdottir kan siges at arbejde i et æstetisk mellemrum mellem den symfoniske tradition og lydkunstens konceptuelle univers, der ofte rummer både en billed- og en lydside. De grænsesøgende og overraskende værker lader os dykke ned i både lyd og os selv, når NJORD Biennale over fire dage sætter Thorvaldsdottirs univers i centrum. Læs mere om Anna Thorvaldsdottir

 


 

20.09.2017: Den nye hjemmeside er i luften!

undefined

NJORD Biennale nærmer sig og nu er den nye hjemmeside oppe! Vi fylder løbende på med nyheder, program, komponister osv., så følg med her på siden.

Følg også NJORD Biennale på Facebook, Instagram og Twitter!

 

NJORD | 25. – 28. jan 2018 | København

NJORD er Københavns biennale for ny, nordisk kunstmusik. Biennalen samler i 2018 en række komponister, musikere, visuelle kunstnere, digtere, instruktører o.a. i nordiske samarbejder omkring en række tværkunstneriske projekter.

TILMELD DIG NYHEDSBREV