English
MENU

Kunstnere

På NJORD Biennale 2018 kan du opleve en række højt profilerede musikere og kunstnere fra ind- og udland.

 

De optrædende offentliggøres løbende her på siden.


 

Anna Thorvaldsdottir

Den islandske komponist Anna Thorvaldsdottir (f. 1977) er en af de stærkeste, kunstneriske stemmer på den internationale musikscene lige nu, og har trods sin unge alder allerede opnået stor international bevågenhed og anerkendelse. Hun har modtaget en række priser og udmærkelser, bl.a. Nordisk Råds Musikpris i 2012, Icelandic Music Awards i 2011, 2012 og 2016 og i 2015 blev hun valgt som New York Philharmonic's Kravis Emerging Composer - en pris som bl.a. indebærer en værkbestilling til det velrenommerede orkester. 
Anna Thorvaldsdottir har en Ph.D. i komposition fra University of California, San Diego. 

På NJORD Biennale 2018 er Anna Thorvaldsdottir composer-in-residence og hendes musik præsenteres i nye, nordiske, tværkunstneriske samarbejder. Festivalen bliver den hidtil største præsentation af den islandske komponist i Danmark.
Læs mere om Anna Thorvaldsdottir

Avanti! Chamber Orchestra

Det finske Avanti! kamariorkesteri er et helt ekstraordinært kunstnerisk kraftcenter! Ensemblet blev stiftet i 1983 på initiativ af Esa-Pekka Salonen, Olli Pohjola og Jukka-Pekka Saraste, og siden 1998 har klarinettisten Kari Kriikku været kunstnerisk leder.

I dag er Avanti! kendt som et af verdens bedste ensembler for ny musik. Ensemblet er ikke specialiseret i nogen bestemt genre, men kan snarere brøste af at være specialister i alle stilarter med en stærk ansvarsfølelse over for musikken i dag.

Avanti! arbejder tæt sammen med nogle af de fremmeste internationale dirigenter, solister og komponister, og har vundet en lang række priser og udbredt anerkendelse fra publikum og kritikere verden over.

Da NJORD Biennale i 2016 præsenterede Avanti!, var det første gang nogensinde, at det verdensberømte orkester gæstede Danmark. Nu vender de tilbage for atter at præsentere ny musik på højeste niveau for det danske publikum.

Copenhagen Piano Quartet

Copenhagen Piano Quartet er en ung klaverkvartet med base i København, bestående af Benedikte Damgaard, violin, Kristina Fialová, bratsch, Adam Stadnicki, cello og Rikke Sandberg (barselsvikar for Neel Teilmann), klaver. Kvartetten blev dannet i 2010 og har siden da vundet talrige priser, bl.a. Val Tidone International Chamber Music Competition i Italien i 2013 og Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums kammermusikkonkurrence i 2012, P2s kammermusikkonkurrence i 2014 og den internationale Johannes Brahms konkurrence i Østrig i 2012.

Kvartetten har et meget bredt repertoire der spænder lige fra klassikere af Beethoven, Schumann og Brahms til vor tids nyskrevne musik. PÅ NJORD Biennale samarbejder kvartetten med festivalkomponist Anna Thorvaldsdottir, som kuraterer koncertprogrammet.

Jacob Kellermann

Jacob Kellermann (f.1984) har etableret sig som en af Sveriges mest aktive, unge guitarister. Han arbejder som solist og kammermusiker i bl.a. Sverige, Tyskland og Holland og hans repertoire har ofte fokus på egne transkriptioner. 

Kellermann har optrådt på en lang række koncerthuse og festivaler, bl.a. Prinzregententheater og Gasteig Munchen, Seoul Art Center, Brucknerhaus – Linz, Musikgebouw Amsterdam, Musikaliska Stockholm, Gotland Chamber Music Festival, Båstad Kammarmusikfestival og Mikulov guitar festival.

Som medlem og initiativtager til det internationalt forankrede New European Ensemble opfører Kellermann det 20. og 21. århundredes repertoire - fra Schönberg, Boulez og Henze til verdenspremiererne på den næste generations komponister.

Jacob Kellermann brænder for nutidig kunstmusik og har samarbejdet med flere komponister, bl.a. Jose Sanchez-Verdu, Henrik Strindberg og Benjamin Staern - sidstnævnte afspejles på NJORD 2018, hvor Kellermann er solist i Staerns prisvindende værk Air-Spiral-Light.

Jakob Kullberg

Cellisten Jakob Kullberg er en af de mest synlige og stilistisk bredtfavnende unge, danske instrumentalister.
Han har vundet adskillige priser, herunder Gladsaxe Musikpris og to Grammyer - senest i 2013 for hans CD Momentum, som også blev nomineret til den eftertragtede Gramophone Award i London og valgt til ’Ugens Album’ af Q2 Music, New York.

Jakob Kullberg har spillet med højtprofilerede orkestre som The Royal Philharmonic Orchestra i London, Ensemble Intercontemporain i Paris, Bergen Filharmoniske Orkester og BBC Philharmonic Orchestras, og har optrådt på prestigefyldte, internationale festivaler såsom Aldeburgh Festival, Warsaw Autumn Festival, Huddersfield Festival og Bergen International Festival.

Jakob Kullberg har et tæt samarbejde med den danske komponist Per Nørgård, som har skrevet og dedikeret flere værker til ham, såvel som den finske komponist Kaija Saariaho.

Jakob Kullberg er solistuddannet i Amsterdam og København, med videregående studier i London, Zagreb og Wien.

Katrine Gislinge

Den danske pianist Katrine Gislinge har gennem de sidste to årtier etableret sig som en af Skandinaviens mest markante pianister. Hendes exceptionelle indlevelse og formidable udtryksvilje placerer hende som en af dansk musiklivs mest interessante og spændende kunstnere. og det Hun har ved siden af sit virke som solist en stor og omfattende kammermusikvirksomhed og har siden 2015 fundet sammen med cellisten Toke Møldrup og violinisten Lars Bjørnkjær i en ny spændende klavertrio The Danish Piano Trio, der har fået strålende anmeldelser både for koncerter og CD-indspilninger.

Katrine Gislinge er blevet tilegnet og har uropført værker af bl.a. komponisterne Bent Sørensen og Per Nørgård. Siden sæsonen 2014 har hun spillet et stort antal koncerter med Bent Sørensens nye klaverkoncert Papillons.

I 2018 fylder Bent Sørensen 60 år, og det fejrer NJORD Biennale med Katrine Gislinges solokoncert, hvor flere af Bent Sørensens klaverværker er på programmet.

Mogens Dahl Kammerkor

Mogens Dahl Kammerkor er et professionelt ensemble af udvalgte sangere fra hele Norden. Koret blev grundlagt af dirigenten Mogens Dahl i 2005, og har siden etableret sig som et af de mest fremtrædende klassiske ensembler i regionen. Det er kunstnerisk funderet i den nordiske a cappella-tradition, men med sit mål om at påvirke den fremtidige dagsorden for vokalmusik i Norden, søger koret konstant nye horisonter.

Mogens Dahl Kammerkor optræder ofte med nykomponeret musik af etablerede nordiske komponister skrevet specielt til ensemblet. Koret har således uropført bl.a. komponist Sven-David Sandströms Nordic Mass på Festspillene i Bergen og The Passion of St. John i Konzerthaus Berlin.

På NJORD Biennale 2018 åbner Mogens Dahl Kammerkor årets festival med et alsidigt, nordisk program, hvor både det 16 mand store kor og enkelte solister beriger publikum med vokalmusik af højeste kvalitet.

 

 

 

 

 


Anna Thorvaldsdottir

 


 


 

AVANTI! CHAMBER ORCHESTRA

 

Copenhagen Piano Quartet
Jacob Kellermann 

 

 

 
 


 

Jakob Kullberg 

Katrine Gislinge

 

 

 

 

 

 


 

Mogens Dahl Kammerkor

NJORD | 25. – 28. jan 2018 | København

NJORD er Københavns biennale for ny, nordisk kunstmusik. Biennalen samler i 2018 en række komponister, musikere, visuelle kunstnere, digtere, instruktører o.a. i nordiske samarbejder omkring en række tværkunstneriske projekter.

TILMELD DIG NYHEDSBREV