English
MENU

30. januar - 28. februar 2016

STILLEBEN

Stilleben © Raija Malka

Den finske billedkunster Raija Malkas arkitektoniske installation og Kaija Saariahos radiofoniske værk Stilleben (1987-88) udgør grundlaget for den rumlige installation STILLEBEN, som skabes til NJORD Biennale og kan opleves både under og efter festivalen.

STILLEBEN er i sig selv en klanglig, visuel og rumlig realitet. Den eksisterer kun som et ’fait accompli’. Både i installationen og i musikken lægges forskellige, samtidige virkeligheder oven på hinanden for at forme et enhedsmæssigt, lagdelt, mentalt billede i hvilket de klanglige og rumlige elementer er i konstant bevægelse, i varierede tempi og i forskellige retninger.

I en form for scenisk gestik placerer den enorme lydinstallation den besøgende på en slags scene. Publikum bliver aktør i et spil, til hvilket der er et scenarie, men ingen dramaturgi eller iscenesættelse - ikke engang en tekst.

Installationen STILLEBEN er også en del af workshoppen FRYS for skolebørn i hovedstadsregionen. Her skaber børn i alderen 10-14 år deres eget stilleben. Workshoppen afholdes i samme rum som udstillingen og gennemføres af Ingeborg Okkels og Patricio Fraile i samarbejde med Raija Malka og Kaija Saariaho. Raija Malka har skabt workshoprummet som en del af installationen.

undefined

 

Installationen STILLEBEN er bestilt af NJORD Biennale og realiseres med støtte fra TAH Foundation, Kulturfonden för Finland och Danmark samt Statens Værksteder for Kunst.

"Nature morte avec paysage en mouvement, àtravers la fenêtre"

 

Udstillingen STILLEBEN

af Raija Malka

31. januar - 28. februar 2016
Hverdage kl 12 - 18.
Lørdage og søndage kl. 10 - 16
Maskinhallen, Øster Farimagsgade 2D, 1353 København K

Fernisering:
Lørdag den 30. januar kl. 16 - 18. Alle er velkomne.

Der er gratis adgang til udstillingen

KOM OG LAV DIT EGET STILLEBEN!

I hverdagene kan workshoppen FRYS besøges mellem kl. 11 og 14. Her er kan man følge børnenes kreative arbejde. Vær opmærksom på at lyden er slukket i installationen under workshopsne.

 

STILLEBEN installation

Louise Jensens video om Raija Malkas projekt fra tilblivelse, over fernisering til workshop for skoleelever

NJORD BIENNALE

NJORD Biennale er Københavns nye biennale for samtidsmusik og samtidskunst. Med fokus på klangfarver i musikken og farveklange i billedkunsten samler biennalen en række komponister, billedkunstnere, musikere, instruktører o.a. i nordiske samarbejder omkring en række tværkunstneriske projekter.

TILMELD DIG NYHEDSBREV