English
MENU

22.08.2015: NJORD offentliggør årets festivalkomponist

undefined

NJORD Biennale er nu klar med det første officielle navn. Den finske komponist Kaija Saariaho er ’composer in residence’ på festivalen og bliver præsenteret ved en række koncerter og udstillinger.

NJORD 2016 bygger på en kunstnerisk idé om at fokusere på mødet mellem musik og farver. Her er Kaija Saariahos musik mere relevant end nogen anden. Saariaho er kendt for at kombinere akustisk og elektronisk musik med vægt på klange og klangfarver, og hendes værker slår bro til både billedkunstens, dansens og teatrets verden.

Kaija Saariaho har vundet nogle af verdens mest prestigefyldte musikpriser og har blandt andet gæstet København i forbindelse med modtagelsen af Nordisk Råds Musikpris i 2000 og Léonie Sonnings Musikpris i 2011. Det er således lidt af et scoop for NJORD, at Saariaho nu kan præsenteres som festivalens hovednavn. Læs mere

Læs mere om NJORDs program her

NJORD biennale 2016

NJORD Biennale er Københavns nye biennale for samtidsmusik og samtidskunst. Med fokus på klangfarver i musikken og farveklange i billedkunsten samler biennalen en række komponister, billedkunstnere, musikere, instruktører o.a. i nordiske samarbejder omkring en række tværkunstneriske projekter.

TILMELD DIG NYHEDSBREV