English
MENU

14.12.2015 NJORD bringer Avanti! til Danmark for første gang nogensinde

Avanti! Chamber Orchestra. Foto: Marco Borggreve

Når NJORD Biennale slår dørene op den 28. januar er det med lidt af en sensation på programmet. Det finske ensemble Avanti! gæster Danmark for første gang nogensinde – og spiller to eksklusive koncerter i Dansehallerne.

Avanti! Chamber Orchestra er et ekstraordinært kunstnerisk kraftcenter – kendt som et af de bedste ensembler for ny musik i verden. NJORD er derfor meget glad og stolt over at kunne bringe det 19 mand høje orkester til København, hvor de spiller to vidt forskellige koncerter.

Ved åbningskoncerten på NJORD den 28. januar står Avanti! på scenen sammen med det franske ensemble La Chambre aux échos i opførelsen af det moderne oratorium La Passion de Simone, komponeret af den finske komponist Kaija Saariaho, som er festivalkomponist på NJORD.

Dagen efter byder NJORD, under overskriften Lyset, Mørket & Farverne, på et unikt musikalsk møde mellem Avanti!-orkestret og den unge, danske elite-cellist Jakob Kullberg. Sammen opfører de Kaija Saariahos cellokoncert Notes on Light fra 2006. Avanti! Chamber Orchestra spiller desuden værker af komponisterne Niilo Tarnanen og Hans Peter Stubbe Teglbjærg.

Læs mere om NJORDs program her

NJORD biennale 2016

TILMELD DIG NYHEDSBREV