English
MENU

Geirþrúður Ása Guðjonsdóttir

undefined

Islandske Asa Guðjónsdóttir er født ind i en familie viet til kunst og begyndte allerede som treårig at spille violin. Hun blev straks tryllebundet af instrumentet og i en alder af 12 år, blev hun optaget på Reykjavik musikkonservatorium, hvilket førte til hendes optagelse på det prestigefyldte islandske Kunstakademi, hvor hun studerede hos Auður Hafsteinsdóttir. Asa Guðjónsdóttir har dyrket sit talent sammen med talentfulde musikere, som Routa Kroumovitch på Stetson University, Boris Kuschnir i Wien og Anton Miller på Hartt School of Music, hvorfra hun dimitterede med speciale i violinspil.

Asa optræder jævnligt ved koncerter og musikfestivaler i Europa og USA - som solist og som kammermusiker, bl.a. på Scandinavia House i New York, Lincoln Center i New York og på de islandske ambassader i Berlin og Washington DC. Hun har endvidere modtaget priser som Visa cultural award i Island, Fulbright Foundation og the American-Scandinavian Foundation.

Asas seneste optrædender inkluderer koncerter på ny musik-festivalen Dark Music Days i Reykjavik, ”Mostly Nordic Concert Series” i Seattle med duoen the Amaranth Duo og Mendelsohns violinkoncert sammen med det islandske Youth Orchestra.

Geirþrúður Ása Guðjonsdóttir kan opleves søndag d. 31. januar på NJORD New Nordic Music Biennale.

NJORD biennale 2016

TILMELD DIG NYHEDSBREV